Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

TNT-vel megpakolt Zsiguli robbant

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. augusztus 18. 7:04

Robbanóanyaggal megrakott gépkocsit robbantottak fel kedden délután Pjatyigorszkban egy kávéház előtt: a sérültek száma 22, halálos áldozat nincs, a kávéházban súlyos, több parkoló autóban enyhébb károk keletkeztek. Előzőleg kedd délelőtt Észak-Oszétiában, az ingusföldi határ közelében robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylő.

Először azt jelentették a hírügynökségek, hogy gázballon robbant fel a kávéházban, később azonban bebizonyosodott, hogy egy Zsigulit robbantottak fel. Az illetékesek terrorcselekménynek minősítették a robbanást.

Alekszandr Hloponyin, az államfő megbízottja a Déli Szövetségi körzetben jelentést tett Dmitrij Medvegyev államfőnek a sérülteknek nyújtott segítségről, Alekszandr Bortnyikov, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat igazgatója pedig a nyomozásról.

A Sztavropoli területen lévő Pjatyigorszk várost 1780-ban alapították, s főleg gyógyfürdőiről nevezetes, valamint arról, hogy itt lőtték le egy párbajban Mihail Lermontov költőt 1841-ben. Idén január óta Oroszország Észak-Kaukázusi Szövetségi Körzetének közigazgatási központja.