Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Több rakétát lőttek ki Izraelre

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. november 29. 13:34

Több rakétát lőttek ki Dél-Libanon felől Izrael északi részére november 28-án, hétfőn éjjel. Az izraeli hadsereg egységei viszonozták a tüzet – közölte az izraeli hadsereg szóvivője. Kedden hajnalban kiadott közleményében a szóvivő tudatta, hogy több rakéta robbant fel Nyugat-Galilea térségében. Senki nem sebesült meg, de két épület megrongálódott.

Helyi lakosok arról számoltak be, hogy két robbanás dörejét hallották, és a házak beleremegtek a detonáció erejébe. Az izraeli közszolgálati rádió négy rakéta becsapódásáról adott hírt.

Az izraeli hadsereg „súlyos incidensnek" tekinti a történteket, és úgy véli, hogy a libanoni kormány, illetve hadsereg feladata az ilyen támadások megakadályozása.

Az utóbbi években viszonylag nyugodt volt a helyzet az izraeli-libanoni határon. Utoljára 2009-ben fordult elő, hogy Libanon területéről rakétákat lőttek ki Izraelre. A legutóbbi határincidens augusztus 1-jén történt, amikor izraeli és libanoni katonák tűzpárbajba keveredtek. Májusban tíz palesztint lőttek le, több százat pedig megsebesítettek izraeli katonák, aminek előzményeként a határ mentén összegyűlt palesztin tüntetők megpróbáltak tömegesen bejutni Izrael területére.

Címkékrakéta