Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Több száz ember látogatott ki a Városligetbe

Szöveg: Fülöpné Várkonyi Melinda főhadnagy |  2012. április 28. 22:32

Országos rendőr- és tűzoltónapot rendezett a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, valamint a Budapesti Rendőr-főkapitányság április 28-án, szombaton Budapesten, a Városligetben. Az egész napos programra több százan voltak kíváncsiak. A rendezvényen bemutatkozott az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred is.

1595934948
„Az előmajális szervezőinek célja e rendezvénnyel az volt, hogy a közbiztonság területén együtt dolgozó társszervezetek munkáját és képességeit bemutassák az érdeklődők számára, és kedvet csináljanak a fiataloknak ahhoz, hogy ezen hivatásokat válasszák" – mondta el a rendezvényen Varga Ferenc tűzoltó ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

Dr. Hatala József rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány beszédében kiemelte: a közbiztonság sokrétű feladatrendszerében a rendőrség és a tűzoltóság együttműködése példaértékű.

A városligeti rendezvényen a társszervezetek is képviseltették magukat, így a számos rendőr- és tűzoltóautó mellett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred is bemutatkozhatott; a statikus és a dinamikus bemutatók szép számmal vonzották az érdeklődőket.

A tűzszerészek sátrában a hatástalanított robbanótestek és a fémkereső műszerek mellett az EOD–9 típusú tűzszerész-bombaruhát, valamint a Telemax típusú könnyű tűzszerészrobotot is megnézhették az érdeklődők.

A Nagy Szabolcs tűzszerész főtörzsőrmester által vezetett négytagú csapat egész nap állta az kíváncsi gyerekek rohamát.

1595934948

 Fotó: A szerző felvételei