Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Toborzás a videomegosztón

Szöveg: honvedlem.hu |  2007. december 14. 17:10

Iraki és afganisztáni akciókról készült felvételeket tesznek közzé a legnépszerűbb videomegosztó oldalon a brit hadsereg egységei. Így próbálják saját magukat népszerűsíteni, s emellett ezzel a módszerrel igyekeznek új tagokat toborozni saját soraikba.

Legelőször a brit légierő, vagyis a Royal Air Force (RAF) helyezett el rövid videofilmeket a legnépszerűbb internetes videomegosztó oldalon, a YouTube-on. De az Afganisztánban tevékenykedő brit különleges alakulatok is tavaly március óta rendszeresen töltenek fel videókat az oldalra a tálibok elleni akcióikról. Ezeket a miniatűr, sisakra szerelt kamerával készített felvételeket légierő kandahári hadműveleti parancsnokságán ellenőrzik, majd Londonba küldik tovább, ahol a hazaiak feltöltik őket az internetre.

A légierő katonáitól már egészen pontosan 139 felvétel került fel ilyen formában az internetre, és a klippeket több mint 75 ezren nézték meg. S bár a légierő, az eredeti szándék szerint toborzási céllal tette fel a videókat, a védelmi minisztérium szerint a klippek arra is jók, hogy megismertessék a nagyközönséggel a hadsereg külföldi jelenlétének valódi célját.