Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tokió 2020 - bronzérmes a férfi vízilabda-válogatott

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: Magyar Honvédség Sportszázad |  2021. augusztus 8. 9:37

A magyar férfi vízilabda-válogatott bronzérmet szerzett a tokiói olimpia vasárnapi zárónapján. A csapatot Hosnyánszky Norbert szakaszvezető, a Magyar Honvédség Sportszázadának tagja is erősítette.

Märcz Tamás szövetségi kapitány Európa-bajnok csapata 9-5-re győzte le a spanyolokat a harmadik helyért kiírt találkozón. A férfiak legutóbb a 2008-as, magyar diadallal zárult pekingi játékokon állhattak dobogóra.

Nagy Viktor, a magyar férfi vízilabda-válogatott világ- és Európa-bajnok kapusa bevallotta: megkönnyezte, hogy pályafutása utolsó mérkőzésén megszerezték a bronzérmet a tokiói olimpián.  „Mindig kiemelem, hogy egy kapus akkor tud jól védeni, ha előtte úgy mozognak társai, ahogy az neki komfortos, s látja, hova jönnek a labdák. Ez csapatmunka volt" - hangsúlyozta.

Magyarország mindkét nemnél érmet szerzett a tokiói pólótornán, szombaton a női együttes ugyancsak megnyerte a bronzmeccset. Hazánk vezeti vízilabdában az olimpiai örökranglistát, ez volt a negyedik bronz, kilenc arany és három ezüst mellett.

Hosnyánszky_bronz
Címkékolimpiasport
Kapcsolódó cikkek