Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Tőlünk függ minden, csak akarjunk!”

Szöveg: Révész Béla | Fotó: Kismartoni Mátyás |  2021. április 29. 14:26

Katonának lenni, a hazát szolgálni nem csupán szakma, hanem az egyik legnemesebb hivatás, elköteleződés - mondta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes április 29-én, csütörtökön, Budapesten, a 2020-ban és 2021. március 15-én elmaradt állami kitüntetések átadásán.

HM_állami_kitüntetések (6)

Az eseményen - amelyen részt vett Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka is - Benkő Tibor honvédelmi miniszter köszöntő szavait Németh Szilárd miniszterhelyettes tolmácsolta az elismerésben részesülteknek.

A miniszterhelyettes Széchenyi Istvánt idézte: „Tőlünk függ minden, csak akarjunk!” Mint fogalmazott: ezek a szavak örök érvényűek, ha ugyanis a szakértelem elhivatottsággal, alázattal és szorgalommal párosul, és mindehhez akarat is társul, akkor valóban nagy dolgok születhetnek. „Önök, akiket a magyar állam az 1848/49-es és 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából kitüntetéssel jutalmazott, Széchenyi gondolatainak jegyében végzik feladataikat. Ráadásul egy olyan időszakban, amely a világot, benne Magyarországot, a magyar állampolgárokat és a Magyar Honvédséget is eddig ismeretlen kihívás elé állította” – mondta.

HM_állami_kitüntetések (11)

Németh Szilárd rámutatott: a Magyar Honvédség helyt állt és kiválóan vizsgázott a pandémiás helyzetben. Nőtt a társadalmi megbecsülése, az embereknek pedig megmutathatta, hogy mindenkor számíthatnak a katonáikra. „Katonának lenni, a hazát szolgálni nem csupán szakma. Az egyik legnemesebb hivatás, elköteleződés, amit szívvel-lélekkel végzünk, egy életen át kísér el bennünket, ahogyan a hazánk védelmére tett eskünk is egy életre szól. Állami kitüntetésük a bizonyság arra, hogy a mindennapi lelkiismeretes munka meghozza gyümölcsét. Szívből gratulálok elismerésükhöz, és büszkeséggel tölt el, hogy önök a Honvédelmi Minisztériumnál és a Magyar Honvédségnél szolgálnak” – zárta Benkő Tibor köszöntő levelének ismertetését a miniszterhelyettes.

Az elismeréseket Németh Szilárd parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes és Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka adta át.