Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Töretlen VOLT az érdeklődés a honvédség sátránál!

Szöveg: Bleszkán Szilárd |  2012. június 28. 21:11

Június 28-án, csütörtökön az MH Civil–Katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ mutatkozott be a Magyar Honvédség sátránál, a soproni VOLT fesztiválon.

A CIMIC az afganisztáni szerepvállalás apropóján különböző afgán viseleteket és egyéb kiállítási tárgyakat mutatott be. A fesztiválozók körében a burkába és kaftánba öltözés bizonyult a nap egyik legnépszerűbb attrakciójának.

A látványosságok mellett a HM Sajtóiroda és a Zrínyi Média Kft. által üzemeltetett sátorban, illetve médiabuszban kipróbálható játékok is népszerűek VOLTak: az érdeklődők egymás kezéből vették ki a lézerfegyvert és a repülőgép-szimulátor „botkormányát".  

A KatonaSulis totóból csak a mai napon közel kétszáz darabot töltöttek ki a látogatók, akik honvédségi francia kártyát, „tankos-kártyát", pólót, kitűzőket és más nyereményeket kaphattak a helyes megoldásokért.

Pénteken az MH 1. Tűzszerész és Hadihajós Ezred munkatársai érkeznek Sopronba a VOLT fesztiválra, és magukkal hozzák a tűzszerészrobotot is. A tervek szerint a nap során látogatást tesz a „Seregnyi lehetőség pontja"  elnevezésű standnál dr. Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese is.

 
1595937952
 
1595937952

 Fotó: Szecsey István