Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Törzsvezetési gyakorlat Hódmezővásárhelyen

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. május 1. 17:11

A debreceni MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyen lévő 3. Bercsényi Miklós Lövészzászlóalja parancsnoki és törzsvezetési gyakorlatot hajtott végre április 22-24 között, a vásáshelyi Zrínyi Miklós laktanya „MARS” szimulációs termében. A gyakorlat eredményes végrehajtásában segítséget nyújtott a várpalotai Szimulációs központ állománya is segítséget nyújtott.

A gyakorlat célja a zászlóalj alegységeinek, parancsnoki állományának gyakoroltatása a béketámogató műveletek megtervezése, vezetése és végrehajtása során, beépített területen, városi környezetben.
A gyakorlat során az alegységeknek járőrözési, ellenőrző-áteresztő pont telepítési, és működtetési feladatokra kellett alapvetően felkészülniük. A gyakorlat folyamán találkoztak még biztosítási, VIP-, és konvojkísérési feladatokkal. Előfordult, hogy határsértőket kellett megfigyelni, esetleg megakadályozni a határsértést.

Bátor Ferenc őrnagy, a zászlóalj megbízott prarancsnoka szerint az állomány jól felkészült a feladatok végrehajtására, ám a parancsnoki állománynak további önképzések szükségesek, hogy a továbbiakban még sikeresebb legyenek a hasonló gyakorlatok..