Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Túl vannak a fizikai felmérésen

Szöveg: Hársfalvi József őrgy. |  2009. szeptember 29. 13:12

2009 szeptember 28-án Szolnokon az MH 25/88 Könnyű Vegyes Zászlóaljnál került sor a rohamlövész jelöltek fizikai felmérésére. Összesen öt katonai szervezettől 16 fő kezdhette meg a tanfolyamot, mely november 1-jén fog zárulni.

A tanfolyamvezető, Pécsvárady Szabolcs őrnagy a tanfolyam céljaként jelölte meg azt, hogy a kiképzendők ismerjék meg saját és kötelékeik korlátait, lehetőségeit. Fejlesszék a harci és harc vezetői képességeket, azoknak a tiszteknek, tiszthelyetteseknek, és tiszteseknek, akiknek beosztásukban elsődleges feladata az ellenség közelharcban és közvetlen tűzharcban történő megsemmisítése. Sajátítsák el készség szinten azokat a drilleket, amelyek ismerete haderőnemi vagy fegyvernemi hovatartozás nélkül minden kötelék számára alapvető lehet.

A tanfolyamon az elméleti-gyakorlati oktatás aránya: 10-90%. A tanfolyam alatt a kiképzendők fokozott fizikai és mentális igénybevételnek lesznek kitéve. A jelöltek naponta kb. 6 km-t tesznek meg bonyolult terepen, 15-20kg-os felszereléssel. A mentális igénybevétel fokozását a kényelmi szempontok teljes mellőzésével, a pihenőidők minimálisra csökkentésével, a rendelkezésre álló erőforrások és idők csökkentésével, és váratlan feladatok megoldásával érik el.