Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tűzoltók látogatása a pápai bázisrepülőtéren

Szöveg: Gyeginszky Andor törzsőrmester |  2012. február 9. 15:02

Ajkai tűzoltók tettek szakmai látogatást az MH Pápa Bázisrepülőtéren február 7-én. A hivatásos tűzoltók a speciális reptéri körülmények, feladatok megismerése mellett megtekintették a technikai eszközöket és a C–17 szállító repülőgépeket is.

Az ajkai hivatásos tűzoltóság 25 lánglovagja nyerhetett betekintést a pápai katonai repülőtéren szolgálatot teljesítő kollégák munkájába. A csoport programja a reptér rövid bemutatásával és a honvédségi tűzoltó szolgálat megismerésével kezdődött, majd a C–17-esek megtekintése következett.

A bázisrepülőtéren települő Nehéz Légiszállító Ezred két fedélzetmestere alapos tájékoztatást adott a repülőgépekkel kapcsolatos tűzvédelmi és mentési feladatokról, ismertették a repülő monstrumok biztonságtechnika berendezéseit, és készségesen válaszoltak a feltett kérdésekre. Ezek után a támogató század tűzoltói mutatták be különleges felszereléseiket, és részletesen ismertették – hagyományosnak nem nevezhető – sajátos feladataikat.

A legnagyobb érdeklődést a két Rosenbauer Panther típusú repülőtéri tűzoltójármű váltotta ki. A 2010 óta Pápán szolgáló csúcstechnológiájú gépeket büszkén mutatták be hivatásos kollégáiknak a repülőtéri tűzoltók.