Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Udvariassági látogatáson az olasz védelempolitikai igazgató

Szöveg: MHP PKI | Fotó: Szabó Lajos zászlós |  2021. október 8. 14:25

Udvariassági látogatáson fogadta Giovanni Maria Iannucci vezérőrnagyot, az olasz Véderő Vezérkar, védelempolitikai igazgatóját Garas László vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnökének műveleti helyettese.

20211008-mhp-olasz-vendeg (1)

A találkozón Garas László vezérőrnagy köszönetet mondott a KFOR parancsnoki beosztás felvállalása során nyújtott támogatásért. A megbeszélés során Iannucci vezérőrnagy a NATO keleti irányú fenyegetettsége mellett komoly demográfiai kihívásként értékelte az Olaszország déli határaira nehezedő migrációs nyomást.

A felek egyetértettek abban, hogy a két ország hadereje közötti együttműködés lehetőséget biztosít az Európát délről fenyegető kihívások sikeres kezeléséhez. Garas vezérőrnagy ennek kapcsán kiemelte, hogy a közös regionális kezdeményezések, mint a Többnemzeti Szárazföldi Együttműködés (MLF) és a Védelmi Együttműködési Kezdeményezés (DECI) nagyobb láthatóságot és valós képességfejlesztést jelent a résztvevő országok haderői számára, mely nagyban hozzájárul a térség biztonságának és stabilitásának megőrzéséhez.

A felek megállapodtak abban, hogy tovább fejlesztik a katonai együttműködést az olasz keretnemzeti koncepció, és az ehhez kapcsolódó nemzetközi együttműködések keretein belül.

20211008-mhp-olasz-vendeg (2)
Kapcsolódó cikkek