Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Átadtuk az elnökséget

Szöveg: MH TTP | Fotó: Kerekesné Benedek Mária őrnagy, Szabó Lajos zászlós |  2021. október 8. 14:38

Jövőre az Egyesült Királyság lesz a házigazdája az Európai Területvédelmi Erők Regionális Együttműködésének Kezdeményezése (European Territorial Defence Regional Co-operation Initiative – ETC) konferenciának.

LALA5162

Két éve, 2019 novemberében vette át Magyarország a konferencia megrendezésének jogát, azonban 2020-ban - a koronavírus okozta járványhelyzet miatt - el kellett halasztani a többnemzeti egyeztetést, amit így október 5-6-án tartottak.

A konferencia online formában zajlott, a magyarok mellett – többek közt - lengyel, norvég, észt, dán, angol és amerikai résztvevőkkel, akik a területvédelmi erők jelenlegi helyzetéről, perspektíváiról, kihívásairól és az együttműködés lehetséges formáiról értekeztek.

A konferencia lezárásaként - október 8-án, pénteken - Bozó Tibor vezérőrnagy, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság (MH TTP) parancsnoka ünnepélyes keretek között, személyesen adta át az elnökséget jelképező kalapácsot Simon Graham vezérőrnagynak, a brit Szárazföldi Parancsnokság tartalékos rendszerért felelős igazgatójának.

Kapcsolódó cikkek