Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új csoportfőnök kezdte meg a munkát

Szöveg: MHP HTCSF | Fotó: a csoportfőnökség felvételei |  2022. október 1. 20:35

Szeptember 30-án tartották meg a csoportfőnöki beosztás ünnepélyes átadás-átvételét a Magyar Honvédség Parancsnoksága (MHP) Haderőtervezési Csoportfőnökségen. Dr. Sticz László vezérőrnagyot Birinyi István ezredes váltotta a beosztásban.

20220930_115851

Az MHP Haderőtervezési Csoportfőnökség életében október elsejével új fejezet kezdődik, feladatrendszere és szervezeti struktúrája is módosul. A csoportfőnökség feladatrendszeréből számos feladat átkerül az újonnan megalakuló MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokság, illetve az átalakuló MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság szervezetébe és feladatrendszerébe. Dr. Sticz László vezérőrnagy az MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokság parancsnokaként folytatja tovább szakmai pályafutását.

Az átadás-átvételi ceremónián Somogyi János dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnokság törzsfőnökének kijelölt műveleti helyettese elismerően szólt a csoportfőnökség munkájáról, valmaint a haderőfejlesztés terén elért eredményeiről. Sticz vezérőrnagy csoportfőnökként végzett színvonalas tevékenységét pedig emlékplakettel köszönte meg.

IMG_7343

Dr. Sticz László vezérőrnagy összefoglalta a 25 éves múlttal büszkélkedő szakterület főbb értékmérőit, kiemelve az elmúlt fél évtized sikereit, számba vette a csoportfőnökség erősségeit és gyengeségeit, valamint megköszönte a személyi állomány erőfeszítéseseit, a szervezet érdekében tanúsított áldozatos munkáját. Hangsúlyozta: a most bekövetkező szervezeti változás nem szétválás, hanem inkább tovább tagozódást jelent, melyet követően az egyes szervezeti elemek közötti szakmai együttműködés a jövőben is elengedhetetlen és tovább kell hogy folytatódjon.

Birinyi István ezredes méltatta a leköszönő csoportfőnökkel közösen végzett tevékenyéget, megköszönte szakmai támogatását, és emléktárgyat adományozott részére.