Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új formaruhát kaptak a honvéd középiskola növendékei

Szöveg: Antal Ferenc | Fotó: Szabó Lajos zászlós |  2020. augusztus 26. 16:36

A debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumban tett látogatást dr. Ruszin Romulusz, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára augusztus 26-án, szerdán.

20200826-hphat (5)

A helyettes államtitkárt Kovács István alezredes, az intézmény igazgatója fogadta, aki egyebek mellett a folyamatban lévő fejlesztésekről és az elhelyezési körülményekről adott tájékoztatót. Ezt követően Ruszin Romulusz megtekintette a 11. évfolyamos növendékek kötelező szakmai gyakorlatát – ezen belül egy intézkedéstaktikai foglalkozást, - majd látogatást tett az intézmény által szervezett, immár hagyományosnak mondható, a héten zajló békatáborban, amelyen a 2020/2021-es tanévben 9. évfolyamon tanulmányaikat megkezdő növendékek vesznek részt. Ruszin Romulusz köszöntötte a táborozókat, majd bemutatta azt az új kadét formaruhát, amelyet az idei tanévtől viselhetnek a növendékek.

20200826-hphat (7)

Ezt követően a helyettes államtitkár maga is csatlakozott a békatábor harmadik napján megrendezett, akadálypályával nehezített sorversenyhez. „Nagyon büszkék vagyunk a kratochvilos gyerekekre és szüleikre, akik ilyen fiatalon úgy döntöttek, hogy a honvédelmi nevelés útjára lépnek” – mondta Ruszin Romulsz, hozzátéve: az iskolában elsajátított értékek hozzájárulnak ahhoz, hogy a fiatalok akár a katonai pályán, akár a civil életben eredményesek legyenek.

20200826-hphat (14)

A helyettes államtitkár hangsúlyozta: a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium az igazgatóváltást követően is nagyon jó kezekben van, az itt folyó eredményes munka pedig kiváló alapot ad további honvéd középiskolák létrehozására. Emlékeztetett: a tervek szerint 2030-ig 8-10 honvéd középiskola és kollégium, illetve honvéd kollégium kezdheti meg működését Magyarországon.

GALÉRIA