Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új gyártási sort indított az L-39NG részére az Aero Vodochody

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2023. április 9. 16:07

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint száz embert fog foglalkoztatni.

aerovodochody-2

Az új gyártósoron, amely az L-39NG törzs előállítására szolgál, a sorozatgyártás már megkezdődött. „A teljesen új gyártósor felépítéséhez szükséges beruházás lehetővé teszi számunkra, hogy fokozatosan növeljük a kapacitást, és havonta két L-39NG repülőgépet szereljünk össze. Azt tervezzük, hogy két éven belül el is tudjuk érni ezt a gyártási kapacitást” – nyilatkozta Jan Čáp, az Aero alelnöke.

Jelenleg az új gyártósor első szakasza működik, amely évente 17 darab L-39NG előállítását biztosítja, a második szakasz ezután évente 24 repülőgépre növeli a darabszámot. Hét L-39NG a fejlesztés különböző szakaszaiban van az új gyártósoron, további öt egység pedig már végső összeszerelésen megy keresztül. A gyártósorba történő beruházással kapcsolatban a termelési területet és a személyzet létesítményeit is felújították. Ez a gyártósor foglalkoztatási lehetőséget kínál több tucat új alkalmazott számára, az alkalmazottak toborzása jelenleg is zajlik.

Az Aero Vodochody-nak jelenleg 34 L-39NG-re van megrendelése. A hazai beszállítók és vállalatok szintén nagymértékben részt vesznek az L-39NG gyártásában. Az Aero összes beszállítójának több mint hatvan százaléka cseh társaság. „Az új L-39NG növekvő termelési kapacitása egy újabb lehetőség a cseh cégek számára, amelyek már a kezdetektől fogva részt vettek velünk a termelésben” – tette hozzá Jiří Linka, az Aero termelési alelnöke.

l-39ng
Forrás: jetfly.hu
Címkékhaditechnika