Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új helyen folytatják elődeik tevékenységét

Szöveg: Kresz Fruzsina főhadnagy | Fotó: Bankó József |  2023. március 2. 15:27

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) állománygyűlés keretében búcsúzott két szervezeti elemétől, az MH Híradó és Informatikai Rendszerfőközponttól és az Információvédelmi Főnökségtől február 28-án, a Petőfi laktanyában.

nk_BHD6814_nyitó

Március 1-jei hatállyal az MH Híradó és Informatikai Rendszerfőközpont (MH HIRFK), valamint az Információvédelmi Főnökség személyi állománya és feladatrendszere az MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárba integrálódik. Az ebből az alkalomból megrendezett állománygyűlés parancsok és határozatok ismertetésével, valamint elismerések átadásával kezdődött. Ezt követően Mudra József ezredes, az MH BHD parancsnoka méltatta a kiváló szervezeti elemek eddigi feladatellátását és köszönetet mondott az elmúlt évek áldozatos munkájáért. „Biztos vagyok benne, hogy méltó módon folytatják elődeik tevékenységét úgy, hogy a szakmai és a katonai élet hazai, valamint nemzetközi környezetében továbbra is teljesíteni tudják a rájuk háruló feladatokat az elvárásoknak megfelelő szinten” – hangsúlyozta a parancsnok.

A rendezvényen beszédet mondott Koronczai Tibor ezredes, az MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár parancsnokhelyettese, Pristyák János ezredes, az MH HIRFK parancsnoka, illetve Gaspor Tibor ezredes, a Honvéd Vezérkar Infokommunikációs és Információvédelmi Csoportfőnökség csoportfőnök-helyettese.