Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új mentőautók az MH Egészségügyi Központnál

Szöveg: MH Egészségügyi Központ |  2022. április 7. 10:49

Az MH Egészségügyi Központ (MH EK) szállítási képességeinek fejlesztése érdekében, fenntartói forrásból, az elmúlt év végén négy új mentőautót szereztek be, amelyeket Kerekes Etelka, az MH EK gazdasági főigazgatója vett át március végén.

Új_mentőautók (1)

A betegszállító járművek közül a három Mercedes úgynevezett „C” típusú felszereltséggel rendelkezik, ami alkalmassá a mentőautókat lélegeztetett betegek ellátására is, míg a Volkswagen, „B” típusú kategóriába tartozik.

A járműveket a műszaki átadásra felkészítő BM HEROS Logisztikai Ellátó Központ Kft. ügyvezető igazgatója, Krátky Attila elmondta: a beszerzést, beépítést és felmatricázást követően az eszközök mindenben megfelelnek a megkülönböztető jelzésekre előírt szabványoknak. A különbség a többi mentőautóval szemben mindössze annyi, hogy ezeken a hagyományos jelölések mellett az MH EK logója is megtalálható.

Új_mentőautók (2)

A működési engedély megszerzését követően szolgálatba álló technikai eszközök legfontosabb feladata, hogy megkönnyítsék az MH EK telephelyei közötti betegmozgatást.

Az új járműveket prof. dr. Wikonkál Norbert Miklós, az MH EK Honvédkórház főigazgatója is megtekintette a vezetőkkel együtt.

Új_mentőautók (3)