Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új vásárlója van az L-39NG kiképző repülőgépnek

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2021. március 7. 19:47

Február közepén jelentette be az Aero Vodochody stratégiai partnere, az Omnipol, hogy tizenkét darab L-39NG kiképző repülőgép eladása kapcsán szerződést kötöttek Vietnám védelmi minisztériumával.

l-39ng

A hivatalos bejelentés értelmében a repülőgépeket 2023 és 2024 között szállítja le a cseh gyártó: a szerződés a gépek átadásán túl magába foglalja többek között a hajózók, oktatók és a műszaki személyzet kiképzését, logisztikai támogatást, továbbá az L-39NG üzemeltetéséhez szükséges berendezéseket, pótalkatrészeket. A katonai repülés területét figyelembe véve az utóbbi évek legnagyobb hazai üzletét kötötte a cseh védelmi ipar, illetve az L-39NG esetében is ez az eddigi legnagyobb rendelés, ami a típusra érkezett.

Az Omnipol elnöke, Jiří Podpěra a szerződés véglegesítését követően elmondta, hogy fontos állomása ez az új L-39NG programnak, ráadásul új fejezetet nyit a cseh-vietnámi kapcsolatokban is: a csehek már az 1970-es évek óta szállítanak repülőgépeket Vietnámnak, L-39-es üzemeltetőként pedig már van tapasztalatuk a típussal.

Forrás: jetfly.hu
Címkékhaditechnika