Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb alapkiképzés kezdődött Hódmezővásárhelyen

Szöveg: Búz Csaba főhadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2020. december 7. 17:39

Közel negyven leendő tiszt, altiszt és legénységi állományú katona kezdte meg alapkiképzését december elején az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében.

alapkiképzés_Hódmező (2)

Az alapkiképzésre bevonulók a regisztrációs pontnál megkötötték szerződésüket, majd az átvevő bizottság tagjai tovább irányították őket az alapkiképző századhoz.

Az újoncok az egységes alapkiképzés hat hete alatt - az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 3. Bercsényi Miklós Lövészzászlóalj kiképzőinek vezetésével – elsajátítják a legfontosabb katonai ismereteket. A kiképzés a fizikai képességük fejlesztésén túl alaki, egészségügyi és híradó foglalkozásból, lövészetből áll, majd katonai tereptan, harcászati és műszaki alapismeretekre tesznek szert a honvédek.

alapkiképzés_Hódmező (1)

A bevonulás különlegességét az adta, hogy a Csongrád-Csanád megye idei 200. bevonulója, Alföldi Géza is Hódmezővásárhelyen kezdte meg katonai pályafutását. A kétszázadik bevonuló szerződéskötésének aláírásakor jelen volt Tóth István ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettese és Hári László alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Toborzó és Érdekvédelmi Központ parancsnoka.

„Azért jelentkeztem katonának, mert erre a pályára egy új kihívásként tekintek. Gyerekkorom óta katona szerettem volna lenni, így most már teljesült vágyam. Korábban mentőápolóként dolgoztam és a fegyveres testület tagjaként tovább szeretném fejleszteni a tudásomat, amit a Magyar Honvédség kötelékében talán egyszer egy misszióban is próbára teszek” – fogalmazott Alföldi Géza közkatona.

Az alapkiképzés január közepén ünnepélyes katonai eskütétellel zárul.

alapkiképzés_Hódmező (3)