Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb öngyilkos merénylet Oroszországban

Szöveg: honvedelem.hu/MTI |  2010. március 31. 13:39

Kettős robbantásos merényletet követtek el szerdán a dagesztáni Kizljar városának rendőr-főkapitánysága ellen, a detonációkban legalább 12 ember, köztük kilenc rendőr halt meg – vált ismertté a hatóságok jelentéseiből. Egy helyi belügyi illetékes beszámolója szerint az első robbanás egy gépkocsit repített a levegőbe a főkapitányság épülete előtt. Az autóban ülő mindkét rendőr életét vesztette.

Fél órával később ugyanott egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát, amikor már ott voltak a mentők és a helyszínelő rendőrök. A kamikaze merénylő maga is rendőregyenruhát viselt. Ebben a második robbantásban halt meg a többi áldozat, köztük a város rendőrfőkapitánya is.
A kettős merényletben összesen 23-an sebesültek meg, közülük 18 rendőr.

A Kaszpi-tenger partján fekvő, Oroszországhoz tartozó Dagesztánban gyakoriak a terrorcselekmények. Kizljar a csecsenföldi határ közvetlen közelében található. Két nappal korábban, hétfőn a moszkvai metró két belvárosi állomásán egy-egy öngyilkos merénylőnő hozott működésbe nagy erejű pokolgépet, összesen 39 ember halálát okozva.

Címkékrobbantás