Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb túszejtés Szudánban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. január 14. 12:00

Elraboltak csütörtökön az ENSZ képviseletének dolgozó három bolgár állampolgárt Szudánban – jelentette be a bolgár külügyminisztérium. Ismeretlen fegyveresek az ország nyugati részén, Darfúrban rabolták el az ENSZ Világélelmezési Programjával(WFP) szerződésben álló bolgár légi közlekedési vállalat három munkatársát. „Egy, a WFP-hez tartozó helikopter háromfős legénységét fegyveres férfiak egy leszállópályán elrabolták” – mondta Amor Almagro, a WFP szóvivője.

Az elrabolt bolgárok személyazonosságát egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A légi közlekedési vállalat ügyvezető igazgatója is megerősítette az emberrablás hírét, illetve hozzátette, hogy információk szerint az alkalmazottak jól vannak.

Korábban a héten Darfúrban elrabolták egy katolikus segélyszervezet három helyi munkatársát, akiket azonban három nap után, szerdán szabadon engedtek.

A nyugat-szudáni tartományban 2003 óta polgárháború dúl, amelynek eddig 300 ezer ember esett áldozatul, 2,7 millióan pedig hontalanná váltak az ENSZ adatai szerint.

A térségben rendszeresen ejtik túszul a humanitárius szervezetek és az ENSZ dolgozóit, illetve nyugati állampolgárokat. Eddig összesen 33 embert raboltak el, közülük 29-en külföldi állampolgárok voltak. Három férfi kivételével mindannyian épségben kiszabadultak.