Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újra a dobogón

Szöveg: Hirschler Gábor zászlós | Fotó: a szerző felvételei |  2021. szeptember 8. 18:23

A Szolnoki Honvéd Ejtőernyős Sport Egyesület célbaugró csapata a Romániában, rekord létszámú csapat résztvételével megrendezett Ejtőernyős Célbaugró Kelet-Európa Kupa sorozat, harmadik fordulóján folytatta a felkészülést.

20210908-eje 02

Az ejtőernyős célbaugró Kelet-Európa Kupát Brassó mellett, a Kárpátok tövében fekvő Zarnesti repülőterén - 6 nemzet 12 csapata és 48 versenyző részvételével - rendezték meg szeptember 3-5. között. A bolgár, lengyel, szerb, moldáv, román és magyar versenyzők az ugrásokat AN-2-es tipusú repülőgépből, ezer méteres magasságból hajtották végre.

A verseny hét ugrásból állt és egy két centiméter átmérőjű, sárga színű kört kellett eltalálni a speciálisan kialakított sarkú cipőjükkel a versenyzőknek, illetve akinek ez nem sikerült egy elektronikus műszer mérte azt a távolságot amit az ugró tévesztett a kör szélétől. A hét ugrás alatt tévesztett centiméterek összge adta a végeredményt.

20210908-eje 01

Minden nemzet a legerősebb versenyzőivel állította össze négyfős csapatát. A nemzetķözileg is elismert magyar csapatban a Szolnoki Honvéd Ejtőernyős Sport Egyesület tagjai ugrottak. A Hirschler Gábor zászlós, Asztalos István önkéntes műveleti tartalékos, Krajcsi Pál, illetve Tóth Nándor alkotta magyar csapat a 2. helyezést szerezte meg. Egyéni célbaugrásban Asztalos István az első, míg Hirschler Gábor a harmadik helyen végzett.