Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újra színpadon állt a Debrecen Helyőrségi Zenekar

Szöveg: Madura János törzsőrmester | Fotó: a szerző felvételei |  2021. augusztus 16. 13:18

„Katonazene újratöltve” címmel adott nagyszabású koncertet a Debreceni Virágkarneváli hét részeként az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Debrecen Helyőrségi zenekara.

Debrecen_Helyőrségi_Zenekar (9)

Az időjárási viszontagságok miatt a szabadtérre tervezett műsor a Kölcsey Központba kényszerült, de így is rengeteg érdeklődő kísérte figyelemmel augusztus 15-én, vasárnap este a Pál István őrnagy és Kovács Róbert százados vezette másfél órás produkciót.

Az eseményen tiszteletét tette dr. Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnoka is, az alakulat egykori parancsnoka.

Köszöntőjében Szloszjár Balázs dandártábornok, a Bocskai-dandár parancsnoka elmondta: amikor első alkalommal hallotta élőben a Debrecen Helyőrségi Zenekart, meggyőződött arról, hogy mennyire fontos a katonazene, ami hatalmas erővel tudja közelebb hozni a társadalmat a Magyar Honvédséghez.

Debrecen_Helyőrségi_Zenekar (7)

„Májusban sikerült a zenekar tagjainak kiszabadulni a pandémia előidézte feladatokból, így újra elkezdhették a próbákat, és most engem is megleptek, hiszen nem álltak meg, sikerült szintet lépniük, valóban újratöltötték a katonazenét” – jelentette ki a dandártábornok.

A zenekar másfél órás programja szinte minden zenei stílusból merített. A katonazene mellett komoly- és filmzenék dallamai is felcsendültek. Néhány zenei művet a Diamond Fitness SE fiatal táncosainak előadása színesített, Balogh Zsanett önkéntes területvédelmi tartalékos szakaszvezető pedig hegedűn játszott szólót több ízben a katonazenészekkel.

A közönség vastapssal honorálta a koncertet.

Debrecen_Helyőrségi_Zenekar (11)

Az elmúlt időszakban – leginkább kórházakban töltött szolgálatuk miatt – sem próbálni, sem koncertet adni nem volt lehetőségük a katonazenészeknek, így nem csak a hallgatóságnak, de a zenekarnak is felüdülés volt, hogy újra színpadon állhattak.