Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újra vár az Emlékparki Nyár!

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: internet |  2021. június 19. 19:46

Ha nyár, akkor Pákozd, ha Pákozd, akkor a katonai emlékpark, és benne újra: Emlékparki Nyár!

Kálmánfi_hétvégi_cikk (1)

Miután a koronavírus járvány belföldi alakulása lehetővé teszi, a pákozdi Katonai Emlékpark Nemzeti Emlékhely (KEMPP), illetékesei úgy döntöttek: idén is megrendezik az Emlékparki Nyár elnevezésű programsorozatot. Az idei már a kilencedik alkalom, és bátran leírhatjuk: a közkedvelt nyári rendezvények egyre változatosabbak. Olyannyira, hogy a Honvédség és Társadalom Baráti Körrel (HTBK) együtt szervezett programsorozat cikkünk megjelenésének napján, június 19-én, szombaton, amolyan előhanggal kezdődik.

Az érdeklődők este hat órától Könyv István grafikus és Könyvné Szabó Éva népi iparművész kiállítását láthatják az emlékparkban, ahol a művészekkel dr. Görög István, az emlékpark ügyvezetője, a HTBK elnökhelyettese beszélget. A megnyitón közreműködik Sárkány Kázmér, a Magyar Állami Operaház magánénekese.

Június 25-én következik a hivatalos megnyitó, melynek keretében felavatják az újjáépített harcárkot és koncertet ad a Honvéd Férfikar. A tervek szerint az Emlékparki Nyár programsorozatot annak fővédnöke, Benkő Tibor honvédelmi miniszter nyitja majd meg.

Kálmánfi_hétvégi_cikk (2)

A Katonai Emlékpark idén „Szent László nyomában” címmel rajzpályázatot hirdetett gyermekek részére. Ennek eredményhirdetése stílszerűen Szent László ünnepén, június 27-én lesz. A jeles nap alkalmából ökumenikus istentisztelettel egybekötött ünnepséget tartanak. Júliusban nyílik a „Hadihajók modelleken” című kiállítás és Kertai Zalán festőművész tárlata, emellett pedig önálló koncertet ad Tolcsvay Béla énekmondó, aki rendszeres közreműködője a KEMPP ünnepségeinek.

Kálmánfi_hétvégi_cikk (4)

Az Emlékparki Nyár programsorozata augusztus 6-án Dániel Mária Magdolna fotográfus kiállításával és a Hungarikum együttes koncertjével folytatódik, a záróakkord pedig augusztus 19-én Halmay Tivadar festőművész, „Szent István halála” című kiállításának megnyitója lesz.

Kálmánfi_hétvégi_cikk (3)

A tárlatot a tervek szerint dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere nyitja meg. Mindenkinek kellemes kikapcsolódást kívánunk!