Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

emlékhely

Kegyeleti emlékút_Olaszország (nyitó)

Honvédségi kegyeleti emlékút a Nagy Háború doberdói, isonzói emlékhelyeire

2022. november 7. 16:33

Honvédségi kegyeleti emlékutat tartottak a Nagy Háború doberdói, isonzói emlékhelyein halottak napja alkalmából - mondta el Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes az MTI-nek november 7-én, hétfőn.

2022.10.30. 014  - RétságlaktanyaIllésfalvi

Helytállása és hajlíthatatlan hite példa minden kor számára

2022. november 2. 16:38

Mindszenty József bíboros, hercegprímás kiszabadításának évfordulóján tartottak megemlékezést a Nógrád megyei Felsőpetényben és Rétságon október 30-án, vasárnap.

HM  HIM_borító

Nemzetközi múzeumi fórumot tartottak a lengyelországi Gdańskban

2022. október 29. 12:37

Október közepén rendezték meg a „World Battlefield Museums Forum” elnevezésű nemzetközi konferenciasorozat második ülését a lengyelországi Gdańskban. A konferencia szervezője a Gdańsk városi Második Világháború Múzeuma (Muzeum II Wojny Światowej) volt.

Pákozd_index_1 (1)

Tanév és fotókiállítás nyílt Pákozdon

2022. szeptember 8. 15:07

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Hazafiság Iskolája elnevezésű programsorozat tanévnyitóját Pákozdon, a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhelyen., szeptember 8-án, csütörtökön. Ezzel egyidőben nyílt meg Galovtsik Gábor, a Katonai Sajtó egykori fotóriporterének „Civil szemmel” című fotókiállítása.

Pákozd (5)

Tizedszer nyílt meg az Emlékparki Nyár

2022. június 25. 8:16

Immár tizedik alkalommal rendezik meg a pákozdi Katonai Emlékparkban az Emlékparki Nyár elnevezésű programsorozatot. A június 24-én megrendezett ünnepélyes megnyitón részt vett Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, Simon László, a Fejér megyei Kormányhivatal elnöke, kormánymegbízott és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka is.

TOT_9553

„A múlt üzenete a mának”

2022. március 9. 19:10

„A pákozdi emlékpark magas színvonalon mutatja be a magyar hadtörténelem egyik legjelentősebb helyszínét” – hangzottak el dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka köszöntőlevelének sorai a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely (KEMPP) tizenharmadik évadának megnyitóján, március 9-én, szerdán.

emlékhelyavatás_MHGEOSZ (11)

Egy szimbólumban a múlt, a jelen és jövő

2021. október 13. 19:14

A katonai térképészet immáron több, mint százéves történetének hivatott emléket állítani az az emlékhely, amelyet Budapesten, az MH Geoinformációs Szolgálat (MH GEOSZ) udvarán avattak fel október 13-án, szerdán.

Pákozd (11)

Az Emlékparki Nyár is része a honvédelmi nevelésnek

2021. június 25. 22:45

„Nagyon fontos, hogy a fiatalok is úgy gondolják, mint mi, felnőttek: a haza a legfontosabb. A kulturális programok mellett a nyári ifjúsági honvédelmi táborok is részben ezt a célt szolgálják” – szögezte le Benkő Tibor honvédelmi miniszter, június 25-én, pénteken, Pákozdon.

Rúzsa_archív_3

Kilencedik alkalommal várja a látogatókat az „Emlékparki Nyár”

2021. június 22. 10:49

Programsorozatot indít „IX. Emlékparki Nyár” néven a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely, valamint a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete. A rendezvénysorozatot Benkő Tibor Magyarország honvédelmi minisztere nyitja meg június 25-én, pénteken.

Kálmánfi_hétvégi_cikk (1)

Újra vár az Emlékparki Nyár!

2021. június 19. 19:46

Ha nyár, akkor Pákozd, ha Pákozd, akkor a katonai emlékpark, és benne újra: Emlékparki Nyár!