Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ukrán ellenőrzőcsoport a tatai dandárnál

Szöveg: Pogrányi Zoltán |  2008. április 4. 21:05

Katonai ellenőrző csoport érkezett a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandárhoz április 2-án. Az Igor Mikolenko ezredes által vezetett kilenctagú ukrán bizottság CFE ellenőrzés céljából látogatta meg az alakulatot. Vagyis azt vizsgálták, hogy a dandár megfelel-e az európai hagyományos fegyveres erőkről szóló nemzetközi szerződésben foglaltaknak.

Az ellenőrző csoportot Huszti András dandártábornok, a lövészdandár parancsnoka köszöntötte, majd röviden bemutatta be a dandárt.
A csoport helyszíni ellenőrzéseit Zsigmond Kálmán ezredes, a dandár parancsnokhelyettese vezette. A csoport tagjai darabra pontosan egyeztették a dandár technikai eszközeit és a kiképzési feladatot végrehajtó alegységeit.
Az egész napos munka és a bizottsági jegyzőkönyv aláírása utáni zárszavában Mikolenko ezredes megköszönte a dandár által nyújtott segítőkészséget és a professzionális feladatvégrehajtást. Kiemelte, hogy az ellenőrzés a szabályok szigorú betartása mellett, de mégis baráti hangulatban folyt, majd kijelentette, hogy a Klapka György lövészdandár teljes mértékben megfelel a CFE szerződésben foglalt előírásoknak és az ellenőrzés során a bizottság nem fedezett fel hiányosságot.