Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ünnepélyes katonai eskü Veszprémben

Szöveg: Németh Szilvia őrnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. április 14. 20:05

Hathetes alapkiképzésük befejeztével huszonhét honvéd tette le ünnepélyes katonai esküjét Veszprémben április 14-én, csütörtökön.

Eskü_Veszprém (3)

Az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központhoz bevonult újoncok márciusban kezdték meg alapkiképzésüket, amely ma ünnepélyes katonai eskütétellel zárult. A rendezvényt megtekintette Zentai László ezredes, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Haderőnemi Szemlélőség (légierő) irodavezetője, valamint Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa is.

Barta Sándor ezredes, a központ törzsfőnöke köszöntőjében elmondta: „az, hogy itt állnak a bizonyíték arra, hogy akartak és alkalmasak katonává válni. Fizikailag, szellemileg és lelkileg is megfeleltek a kihívásoknak és immár teljes értékű tagjai a Magyar Honvédségnek.”

Eskü_Veszprém (4)

„Az eskü, amit elmondtak, a hazáról, a nemzetről, a magyar emberekről, az ő békéjükről, biztonságáról és annak védelméről szól, amelynek most élére álltak. Ezért legyenek büszkék arra a szolgálatra, ami előttük áll. Mai esküjükhöz hűen, mindig legyenek méltók a társadalom bizalmára és elismerésére. Őrizzék meg egyenruhájuk és vele együtt a Magyar Honvédség becsületét” – szólt az újoncokhoz a törzsfőnök.

A veszprémi alakulathoz a tervek szerint legközelebb májusban érkeznek majd alapkiképzésre olyanok, akik az esküt tett katonák nyomdokaiba szeretnének lépni.