Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Utolsóból elsők lettek

Szöveg: Demény Andrea hadnagy |  2012. június 4. 12:32

Nagyszerű győzelmet aratott az MH 25. Klapka György Lövészdandár tüzérosztályának csapata az éves alakulatszintű járőrbajnokságon. A lövészet alapján utolsónak induló hétfős csapat 16 perces hátránnyal rajtolt a többi nevezettel szemben, ennek ellenére elsőként haladt át a célvonalon.

Az idei évben a dandár nagyfokú missziós leterheltsége miatt öt alegység nevezett a bajnokságra. A hat férfiból és egy nőből álló csapatok lövészettel kezdték a versenyt, amelynek során gépkarabéllyal, három egyes lövéssel kellett leküzdeni a száz méterre kihelyezett célokat. A lőgyakorlat teljesítése után az elért köreredmények határozták meg a rajtsorrendet a járőrfeladaton, melyet az idei évben a Tardos és Szomód közötti területen bonyolítottak le a szervezők. A hat kihelyezett ellenőrzőpontot a csapatoknak katonai térkép és tájoló segítségével kellett megtalálniuk, majd odaérkezve különféle feladatokat kellett végrehajtaniuk. A mintegy tizenöt kilométeres menet során szennyezett terepszakaszon való áthaladás, kézigránátdobás, és sebesültszállítás is nehezítette a résztvevők dolgát.

A bajnokságon a verseny- és a csapatszellem is megmutatkozott, hiszen a tájékozódás hibáit a gyorsabb menettel, néha futással próbálták a katonák orvosolni. A tüzérosztály csapata hiba nélkül érte el az ellenőrzőpontokat, aminek köszönhetően majdnem egy órát vert a mögötte befutó dandártörzs csoportjára. Harmadikként a lövészzászlóalj katonái haladtak át a célvonalon.

1595936738