Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Úton az előkészítő részleg

Szöveg: KR |  2009. augusztus 17. 9:34

Elindult az Ercsi Vízi Kiképző Bázisra a Bevetési Irány 2009 gyakorlaton résztvevő erők első jelentős nagyságú csoportja. A 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred laktanyájából két részlegre osztva gördültek ki a technikai eszközök, hogy megérkezve a célba elkezdjék a táborépítési munkálatokat.

Az első gépjárműoszlop reggel 06.00-kor indult el, összesen 18 darab technikai eszközzel, míg a második „járműkígyó" 19 darab személy – és tehergépkocsival, 08.00-kor kanyarodott ki a Táncsics Mihály laktanya 2. számú kapuján.
A két oszlop feladata, hogy az ezred közlekedéskoordináló századának állományából kikerülő forgalomszabályzó katonák segítségével és irányításával balesetmentesen megérkezzen Ercsibe, ahol a gépjárművekre málházott anyagokból megépítsék a tábort, amely az augusztus 22-én érkező főerők mindennemű igényét ki kell, hogy elégítse.

1595890239
 

A „sátorváros" és a hozzá tartozó kiszolgáló létesítmények felállításában a logisztikai ezred 215 katonája vesz részt, akik közül az építés befejeztével 155 fő marad a helyszínen, hogy végrehajtsa a gyakorlat kiszolgálásának valós biztosítását.
Az elkövetkezendő öt napban tehát sok munka vár a logisztikusokra. Szombatra minden a helyén kell, hogy legyen, hogy a megérkező főerők, a gyakorlat végrehajtói 22-én már meleg étellel a gyomrukban hajthassák álomra a fejüket.