Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Üzemanyag raktárvezető képzést tartanak Hetényegyházán

Szöveg: Andó István törzszászlós | Fotó: Hegedüs Anita |  2022. március 22. 14:44

Az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) hetényegyházi bázisparancsnokságán - az alaprendeltetésből adódó feladatokon túl - évek óta hangsúlyos és kiemelt szerepet tölt be a Magyar Honvédség központi logisztikai szakkiképzéseiben való közreműködés. Az alakulat üzemanyag kiképző bázisként is működik, ezért üzemanyag raktáros és raktárvezető szakkiképzést is tartanak: a március 21-től április 8-ig tartó felkészítésen nyolc fő vesz részt.

ARB_üzemanyag raktárvezetői képzés (1)

A képzés célja a Magyar Honvédség üzemanyag raktárvezető és raktáros szakállománya, valamint az ebbe a beosztásba tervezett állomány szakmai ismereteinek bővítése, képességeinek fejlesztése a jelenleg érvényben lévő szabályzók alapján, emellett az üzemanyag és a kenő-karbantartó anyagok raktározása során felmerülő szabályok ismertetése,valamint a szakállomány felkészítése a szakfeladatok, előírások szerinti ellátására.

A szakképzés tematikája az elmúlt években az oktatók, valamint a tanfolyamokat követő tapasztalat feldolgozások után úgy lett kialakítva, hogy az állomány részére minél nagyobb óraszámban gyakorlati képzést tartsanak.

ARB_üzemanyag raktárvezetői képzés (2)

A képzés első napját Bugyi András alezredes, az MH ARB parancsnokhelyettese nyitotta meg, majd a kötelező biztonságtechnikai oktatás következett. A résztvevők az üzemanyag minőségbiztosításával is megismerkedhettek.

A harmadik naptól az üzemanyag szakterületet érintő alapvető szabályzókkal, az üzemanyagok szállításával, tárolásával, nyilvántartásával, minőségmegóvásával kapcsolatos szakfeladatok végrehajtása során vezetendő okmányokkal, azok szabályos vezetésének rendjével kezdenek majd foglalkozni.

Az URAL-4320 és a RÁBA-H25 típusú üzemanyag töltő gépjárművek működésének oktatása után a foglalkozások áttevődnek a kiképzőtér területére. Itt egy huszonöt köbméteres elasztikus tartály felállítása után kezdődhet az üzemanyag töltő- és szállító gépjárművekkel végezhető alapvető műveletek begyakorlása.

A harmadik hét végén az állomány írásbeli és gyakorlati vizsgával zárja a tanfolyamot.

ARB_üzemanyag raktárvezetői képzés (3)