Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Változatos programok a honvédelmi táborokban

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium | Fotó: honvedelem.hu archív |  2024. április 2. 7:37

A Magyar Honvédség nyolcadik alkalommal szervezi meg az idei év nyári iskolai szünetében a 12-18 éves korosztálynak szóló honvédelmi táborokat, amelyekre április 2-től lehet jelentkezni a honvedelmitabor.hu hivatalos honlapon.

honvtabor11

Szalay-Bobrovniczky Kristóf tájékoztatása szerint már javában zajlanak a nyári honvédelmi táborok előkészületei, amelyek a szokásoknak megfelelően biztonságos körülmények között adnak bepillantást a fiataloknak a katonák életébe.

honvtabor4

A tárcavezető elmondta: 2024 nyarán júniustól augusztusig 121 turnusban, 4500 gyermek táborozhat. A honvédelmi táborokban a diákok huszonöt különböző honvédelmi témájú tematikából választhatnak az ország mintegy negyvenhét helyszínén.

A honvédelmi miniszter kiemelte: újdonság a tematikák között a drón-, az életmód-, a kibervédelmi, az ejtőernyős és a Ludovika-pályaorientációs tábor. A programokat - kifejezetten a korcsoportokra szabva - tapasztalt katonák vezetik le.

A táborlakók a többi között megtanulhatják az álcázás technikáját, megismerkednek a tereptannal, tanulnak közelharcot és elsajátíthatnak túlélési technikákat, illetve az életmentés alapjait is. Olyan értékes tudást szerezhetnek, amit később az élet bármely területén hasznosítani tudnak - tette hozzá a tárcavezető.

Jelentkezni április 2-től lehetséges a honvédelmi táborok hivatalos honlapján.

(A Honvédelmi Minisztérium közleménye)

honvtabor3