Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Várja őket a tisztképzés!

Szöveg: MH Ludovika Zászlóalj | Fotó: Miklósi Katalin főhadnagy |  2022. augusztus 22. 14:02

Egy újabb fordulóponthoz érkezik az MH Ludovika Zászlóalj augusztus 22-én, ugyanis beköltöznek a budapesti Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campusba a legifjabb ludovikások, akik felvételt nyertek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karára.

Ludovika_átvett (2)

Öthetes alapkiképzésük előkészületei már javában zajlanak, melynek részét képezi leendő parancsnokaik módszertani felkészítése, hiszen a rajparancsnoki feladatokat - a korábbi évekhez hasonlóan - másodéves honvéd tisztjelöltek látják majd el.

Felkészítésük során a legnagyobb hangsúlyt az alapkiképzés elméleti és gyakorlati alapjainak oktatására helyezik, hiszen a tisztjelölteknek már nem csak tudni kell, hanem képesnek is kell lenniük arra, hogy vegyivédelmi, lőkiképzési vagy épp harcászati tudásukat átadják az újoncoknak. Feladatuk azonban itt nem ér véget: az öt hét során rajparancsnokként fontos szerepet vállalnak abban is, hogy a frissen felvételt nyert hallgatók katonákká váljanak és megfelelően felkészüljenek eskütételükre.