Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Védelmi bizottsági ülés Tatán

Szöveg: Pogrányi Zoltán zászlós |  2010. december 10. 8:39

Tatán, az MH 25. Klapka György Lövészdandár adott otthont december nyolcadikán a Komárom-Esztergom Megyei Védelmi Bizottság második félévi ülésének. Mivel a védelmi bizottságok munkájához fontos, hogy tagjaik egymás lehetőségeit jól ismerjék, ez kiváló alapot szolgáltatott a nem mindennapi helyszínválasztáshoz.

A bizottsági ülésen – annak megnyitását, és a határozatképesség megállapítását követően – Sándor Zsolt ezredes, az alakulat parancsnoka kapott szót, aki röviden szólt az alakulat feladatrendszeréről, tevékenységéről.
Ezt követően napirendre került az ár-, és belvíz veszély kérdésköre, de szóba kerültek a tatai vízforrások szintemelkedéséhez kapcsolódó, és az emiatt kialakuló vízfakadások kezelését célzó tevékenységek is.

1595911238
A tatai lövészdandárral kifejezetten jó kapcsolat alakult ki, amelynek a hosszú évek óta vonzata a sikeres együttműködés – mondta el Beutl József, a Védelmi Bizottság védelmi referense.
Az állandó tagokon kívül – mint például a Megyei Közgyűlés elnöke, Tatabánya megyei jogú város polgármestere, a megyei főjegyző, a megyei rendőrfőkapitány, a katasztrófavédelmi igazgató és még további öt megyei vezető – a Védelmi Bizottság üléseinek állandó meghívottai között szerepel az MH 25. Klapka György Lövészdandár is. Az alakulat nélkülözhetetlen szerepet tölt be a bizottság munkájában, hiszen katasztrófahelyzetben – ha már minden kötél szakadni látszik – a katonák azok, akik fegyelmezettségükkel és rendelkezésükre álló technikai eszközeikkel a legjobb eséllyel vehetik fel a harcot bármilyen elemi erő ellen – tette hozzá a védelmi referens.

Az ülés hivatalos részét követően a védelmi bizottság tagjait egy igazi katonaebére hívta meg az alakulat parancsnoka, mely után egy szerény technikai bemutatón ismerkedhettek meg az alakulat technikai eszközeivel.

1595911238
1595911239
 

Fotó: a szerző felvételei