Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Véget ért a téli alapkiképzés Pápán

Szöveg: Varju Kitti | Fotó: Dévényi Veronika, Csiginé Cser Georgina önkéntes műveleti tartalékos főtörzsőrmester |  2021. január 29. 12:51

Az elmúlt két hónap az alapkiképzésre bevonuló katonák mindennapos felkészítésével telt az MH Pápa Bázisrepülőtéren. Visszatekintő anyagunkban a kiképzés legfontosabb pillanatait elevenítjük fel fotógalériáinkon keresztül.

Dévényi Veronika (11)

December 7-én kezdődött a pápai katonai szervezet történetének második alapkiképzése. A január végéig tartó felkészítés során a katonai pályára lépő jelentkezők átfogó képet kaptak a Magyar Honvédség működéséről, a rájuk váró feladatokról és kihívásokról. Hat héten keresztül számos foglalkozás várt a honvédekre, amelyek során a gyakorlatban is megtapasztalhatták a katonai életet.

Felkészülések elengedhetetlen részeként, az elméleti oktatáson különböző témákon keresztül helyezték szilárd alapokra katonai tudásukat. Többek között honvédelmi, logisztikai, nemzetbiztonsági, információvédelmi és hadijogi ismereteket szereztek, de katonai etikával is foglalkoztak.

Csiginé Cser Georgina  (13)

Az egészégügyi kiképzésen megtanulták az életmentés, a sérültmozgatás és a sérülések ellátásának alapjait. Az alaki foglalkozások - például a katonai tiszteletadás vagy a fegyverrel és anélkül történő fogások, mozdulatok - a katonák mindennapjainak meghatározó részévé váltak, ahogy a katonai testnevelés is. Az alapkiképzés jelentős része - a fegyveres gyakorlatok: a lövészeti, robbantási, harcászati és kézigránátdobási feladatok - Pápán és Újdörögdön valósultak meg.

Az alapkiképzést huszonhárman teljesítették sikeresen. A katonák ünnepélyes körülmények között – ugyanakkor a járványhelyzetre való tekintettel hozzátartozóik nélkül – tették le esküjüket. Pályafutásukat két másik katonai szervezetnél folytatják.