Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Véget ért egy korszak…

Szöveg: Hári László alezredes |  2011. november 18. 17:53

Szomorú eseményre, a katonai szervezet felszámoló állomásgyűlésére gyülekezett az MH Nyugat-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság állománya november 11-én, pénteken Veszprémben, az MH 54. Veszprém Radarezred csapatművelődési otthonában.

1595927707
A nyugat-magyarországi hadkiegészítő parancsnokság felszámoló
állománygyűlésen megjelent dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd
Vezérkar főnöke, Bozó Tibor dandártábornok, a Honvéd Vezérkar
személyzeti csoportfőnöke, Vanyur Tibor mérnök ezredes, a jogutód
szervezet, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka, Zentai László alezredes, az MH 54. Veszprém
Radarezred parancsnoka, Veszprém helyőrségparancsnoka, valamint a
hadkiegészítő parancsnokság illetékességi területén lévő katonai
szervezetek parancsnokai és képviselői, illetve a megyei védelmi
bizottságok titkárai. 

A rendezvényen elhangzott: a november 14-i hatállyal megszüntetett területi parancsnokság feladatait és állományát az újonnan megalakuló, budapesti székhelyű, országos hatáskörű MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság veszi át.

A csapatzászló fogadását és a Himnusz elhangzását követően Benkő vezérezredes köszöntötte a vendégeket és a parancsnokság állományát. Beszédében többek között kiemelte, a parancsnokság eredményesen végezte feladatait, de a szervezet a jelenlegi formájában nem működhet tovább, emiatt hozták létre az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokságot.

Benkő vezérezredes ezt követően megköszönte a nyugállományba vonuló katonáknak – köztük Kovács Sándor ezredesnek, a korábbi parancsnoknak – az elmúlt években végzett lelkiismeretes munkát.

1595927707
Kovács ezredes katonai pályafutása legszomorúbb pillanatként említve az állománygyűlés napját, beszédében meghatóan búcsúzott a parancsnokság személyi állományától. Felelevenítette a hadkiegészítési rendszer folyamatos átalakulását. Elhangzott: a parancsnokság toborzói több ezer jelentkezőt biztosítottak a Magyar Honvédség alakulatai számára. Az érdekvédelmi és a kegyeleti tevékenységet a lehető legnagyobb empátiával és precizitással végezték, a katonai igazgatási szakterület pedig rendkívül jó szakmai kapcsolatokat épített ki mind a védelmi igazgatás területi szerveivel, mind pedig az illetékességi területen lévő katonai szervezetekkel.

Kovács ezredes nem feledkezett meg arról sem, hogy a logisztikai, a személyügyi és az ügyviteli állománynak megköszönje a szakmai feladatok ellátását, támogatását biztosító, magas színvonalú munkavégzést.

Ezt követően Kovács Sándor ezredes átadta a parancsnokság csapatzászlóját Vanyur Tibor ezredesnek, majd az állománygyűlés zárásaként a Légierő Zenekar – Veszprém műsora hangzott el.

1595927707
 
1595927708
 

 
 Fotó: Kempelen Balázs főtörzszászlós