Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Véradás a Damjanich laktanyában

Szöveg: Szidor Viktória hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2024. június 11. 11:01

Kihelyezett laktanyai véradást szerveztek a nyíregyházi laktanyában június első hetében. A reggeltől délig tartó eseményen az MH vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred, az MH Katonai Igazgatási és Nyilvántartó Parancsnokság 5. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda, valamint az MH Anyagellátó Raktárbázis nyírtelki bázisának hivatásos, szerződéses és tartalékos katonái, valamint honvédelmi alkalmazottai nyújtották karjukat, hogy önzetlenül segítsenek vérükkel a rászorulóknak.

202406_Véradás a Damjanich laktanyában_SZV (1)

A zavartalan vérellátás biztosítása érdekében nagy szükség van az önkéntes véradókra, hiszen a vér nélkülözhetetlen a betegek gyógyításában, életmentésében. A véradások rendszeres szervezése biztosítja, hogy mindig legyen elegendő vérkészlet a kórházak és egészségügyi intézmények számára.

Vatai Pál hadnagy, az MH Egészségügyi Központ egészségügyi tisztje, a véradás egyik szervezője elmondta: „katonáink rendszeresen adnak vért, amelynek a segítségnyújtás mellett számos jótékony élettani hatása is van. A helyben megszervezett véradásnak köszönhetően nagyobb mennyiségű vérrel tudjuk támogatni az Országos Vérellátó Szolgálat munkáját”.