Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A védelempolitika magyar aspektusai

Magas szintű szerb delegáció látogatása Magyarországon

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium | Fotó: Szabó Lajos zászlós |  2024. június 11. 10:03

A szerb Védelmi Egyetem Felsőfokú Biztonsági és Védelmi Tanulmányok tanfolyam hallgatói Bosznia-Hercegovina, Kína, Olaszország és az Egyesült Királyság után június 3-6. között Magyarországon töltöttek három napot annak érdekében, hogy leendő és jelenlegi felsővezetőkként saját benyomásokat szerezve tájékozódjanak a védelempolitika és különböző védelmi szakterületek magyar aspektusairól.

202406_szerb_delegáció_Magyarországon_SZL (2)

A delegációt Vargha Tamás, HM parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes, Hajnik László, a HM védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára, valamint Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese fogadta.

A hallgatók szakmai programok során előadásokat hallgattak meg a Honvédelmi Minisztériumban, a Magyar Külügyi Intézetben és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán. A szaktárcánál tájékoztatást kaptak Magyarország védelempolitikájáról, az EU közös biztonság- és védelempolitikájáról, a magyarországi védelmi innovációról és iparról, továbbá áttekintést a szerb-magyar kétoldalú katonai kapcsolatokról.

202406_szerb_delegáció_Magyarországon_SZL (1)

Magyarország és Szerbia közötti katonai kapcsolatokat a kölcsönösség és az együttműködési szándékokon alapuló, nemzetközi viszonylatban is kiemelkedően magas színvonal jellemzi, az ilyen látogatások sikere mindkét fél érdekeit szolgálja.

202406_szerb_delegáció_Magyarországon_SZL (3)