Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Véradással segíthetnek a világbajnok ejtőernyős katonának!

Szöveg: Faragó Fanny | Fotó: Szováthy Kinga és Kertész László archív felvétele |  2022. április 27. 22:00

Gál Szabolcs főtörzsőrmester, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis ejtőernyős katonája súlyos balesetet szenvedett április 25-én, hétfőn. Mielőbbi felépüléséhez véradományokra van szüksége.

Tandemugrás KLAC1858_archív

Gál Szabolcs főtörzsőrmester egy ejtőernyős gyakorlaton vett részt a szandaszőlősi katonai repülőtéren, amikor bekövetkezett a szerencsétlenség. A Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottjának tagja – több mint 5500 ugrással a háta mögött – hétfőn nagy sebességgel csapódott a földbe, a tapasztalt katonasportolót súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A baleset körülményei egyelőre nem tisztázottak, még zajlik a vizsgálat.

A magyar katonai ejtőernyős válogatott tagjának - az orvosi beavatkozásokhoz és a gyógyulásához - vérre van szüksége. Kollégái már összefogtak a nemes ügy érdekében, sokan nyújtották a karjukat, hogy önzetlenül segíthessenek. Az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársai továbbra is várják az önkéntesek jelentkezését. Gál főtörzsőrmestert Budapestre szállították, jelenleg az MH Egészségügyi Központban, a Honvédkórházban kezelik.

Az irányított véradáshoz szükséges adatok:

Név: Gál Szabolcs
Születési idő: 1989.08.30.
TAJ-szám: 042934750

Szováthy_archív