Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vezénylőzászlósi látogatás a Bocskai-dandárnál

Szöveg: Madura János törzsőrmester | Fotó: Csernai Tamás törzsőrmester |  2022. szeptember 17. 9:43

Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa tett látogatást az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál szeptember 16-án, pénteken.

Kaszab_vzls_Bocskai (1)

A debreceni Kossuth laktanyában Kaszab főtörzszászlós megtekintette és ki is próbálta a hazai fejlesztésű, egyedülálló mobil katonai lőtérkonténert. A hazai fejlesztésben és gyártásban előállított, összecsukható konténertechnológiára épülő, páncélozott és hangszigetelt lőtér világszinten is egyedülálló. A lőtérrendszer jellegzetessége, hogy alapvetően tizenöt méteres lőtávot biztosít a statikus és dinamikus lövészethez, ugyanakkor moduláris kialakításának köszönhetően ez tetszőlegesen növelhető.

Látogatása második felében a vezénylőzászlós állománygyűlés keretében beszélt a dandár altiszti állományának a Magyar Honvédségnél jelenleg zajló átalakításokról, a Magyar Honvédség parancsnokának fő irányairól. Kiemelte, hogy mennyire fontos része a honvédségnek az altiszti állomány, ezért kell, hogy az megfelelő szaktudással és felkészültséggel rendelkezzen. Az állománygyűlés végén az altisztek hozzá intézett kérdéseire adott választ a főtörzszászlós.