Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vezénylőzászlósi látogatás a logisztikai ezrednél

Szöveg: Tihanyi-Obál Mária főtörzsőrmester | Fotó: Lukács Róbert zászlós |  2022. február 11. 21:26

Az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezrednél tett látogatást Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa és Sári Zsolt főtörzszászlós, a Magyar Honvédség Parancsnoksága logisztikai haderőnemi szemlélőség vezénylőzászlósa február 10-én.

Kaposvár_Kaszab_vzls (2)

A vezető altiszteket Gavlik Péter ezredes, ezredparancsnok és Bálint Ákos főtörzszászlós, a kaposvári alakulat vezénylőzászlósa köszöntötte.

Az értekezlet Kaszab főtörzszászlós rövid bemutatkozásával vette kezdetét, majd egy kötetlen beszélgetés során ismerkedhetett meg az ezred alegységeinek vezénylőzászlósaival.

Bálint főtörzszászlós ismertette az alakulat szervezeti felépítését, jelentett a logisztikai ezred rendeltetéséről, az alegységek feladatrendszeréről, kiemelt feladatairól, a nemzetközi szerepvállalásból adódó kötelezettségeiről, és kitért az általános katonai kiképzés helyzetére is.

Kaposvár_Kaszab_vzls (4)

Kaszab főtörzszászlós betekintett egy őrség felkészítő gyakorlati foglalkozásra, valamint CZ BREN 2 A1 gépkarabély és CZ-P09 pisztoly fegyveranyag-ismeret felkészítésre. A látogatás során betekintést nyert az alakulatnál szolgáló katonák mindennapi életébe.