Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vezérkarfőnöki értekezlet Szentendrén

Szöveg: Palotás Levente |  2008. március 26. 13:49

Havril András vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök kihelyezett vezérkari értekezletet tartott Szentendrén az MH Központi Kiképző Bázis és az MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola objektumában március 26-án.

A fogadására megjelent vezetők – Mikita János mk. altábornagy, vezérkarfőnök-helyettes, dr. Isaszegi János mk. vezérőrnagy, az MH KKB parancsnoka és Sashalmi Zoltán törzszászlós, az MH KKB vezénylőzászlósa – köszöntése és a díszszakasz tiszteletadása után a vezérkar főnök állománygyűlésen szólt a HM és az MH meghívott vezetőihez, illetve a szentendrei kiképző bázis és a tiszthelyettes iskola kijelölt állományához.

Felszólalásában kiemelte Szentendre jelentőségét a Magyar Honvédség személyi utánpótlása szempontjából.

Mint mondta „…Szentendre a Magyar Honvédség kapuja, amelyen majdnem mindenkinek be kell lépnie…".

A vezérkar főnöke szerint a szentendrei intézményeknek kiemelt jelentősége és felelőssége van az új szolgálati kultúra meghonosításában, hiszen szinte a honvédség minden állománykategóriája alap vagy továbbképzés keretében részt vesz az MH KKB vagy az MH KPTSZI valamely felkészítésén.
A szentendrei oktatókhoz és kiképzőkhöz szólva Havril vezérezredes az elismerés és köszönet kifejezése mellett felhívta a figyelmet a példamutató követelménytámasztás, a felelősség, a gondoskodás jelentőségére és elvárásként fogalmazta meg, hogy olyan katonákat bocsássanak ki, akikre a honvédségnek szüksége van.

Az állománygyűlés után a meghívottak részvételével vezérkar főnöki értekezletre került sor.