Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vezetékrobbantással álltak bosszút a gerillák

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2008. március 6. 8:42

Felrobbantották a Kolumbia és Ecuador között húzódó olajvezeték legalább hét szakaszát. A kolumbiai kormány szerint szélsőbaloldali gerillák robbantottak bosszúból.

Manuel Maiguashca kolumbiai bányászati miniszter helyi idő szerint szerda este jelentette be, hogy kolumbiai szélsőbaloldali gerillák felrobbantották a Kolumbia és Ecuador között húzódó olajvezeték legalább hét szakaszát.

A bogotái hatóságok feltételezik, hogy a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) nevű gerillaszervezet megtorló akciójáról van szó, amiért kolumbiai katonák a múlt hét végén Ecuador területén megölték Raúl Reyest, a FARC második számú parancsnokát, nagy csapást mérve ezzel a szervezetre.

A katonai akció miatt Venezuela és Ecuador is megszakította a diplomáciai kapcsolatot Kolumbiával.

A gerillák a Kolumbia délnyugati részén fekvő Orito térségében, az ecuadori határ közelében robbantották fel a vezetéket. Amint a hadsereg egységei a helyszínre érkeznek és biztosítják azt, a három helyreállítása három napon belül megkezdődhet – ígérte a miniszter. Maiguashca szerint a történtek nem befolyásolják országa kőolajtermelését.

Címkékrobbantás