Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vezetési gyakorlat Pápán

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: a szerző felvételei |  2022. március 2. 9:46

A gépjárművezető állomány jártasságának fenntartása és új jártasság megszerzése érdekében osztályba soroló vezetési gyakorlatot hajtottak végre az MH Pápa Bázisrepülőtéren. A többnapos felkészülés részeként március 1-én, kedden, Rába, Ural és MAN típusú gépjárművekkel gyakoroltak a katonák.

Vezetési gyakorlat (10)

A különböző besorolású vezetési gyakorlatok egy részét a bázisrepülőtér vezetési gyakorlati pályáján hajtottak végre. Ezt megelőzően sor került az ilyenkor szokásos tűzvédelmi, biztonságtechnikai, egészségügyi, munkavédelmi és környezetvédelmi oktatásra is. A vezetési gyakorlaton résztvevők felfrissítették repülőtérforgalmi és gépjármű-csörlőzési ismereteiket is. A katonák – a gépjárművek biztonságos üzemeltetése mellett – többek között az emelkedőn való átkelést, a szlalomozást, a fedezékből való kitolatást, illetve az imitált lövészárkon történő áthaladást gyakorolták.

A különböző osztályok közül a hármas jelenti az alapszintet, míg az egyes számú a legmagasabb. Az első osztályú gépjárművezetők már személyeket és anyagokat is szállíthatnak.

A foglalkozás március 2-án és 3-án hosszú távú vezetési gyakorlattal, és magasabb szintű osztályba sorolású gyakorlattal zárul.

Címkékgyakorlat