Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Acélkocka képzés és V4 EU Harccsoport felkészítés Hetényegyházán

Szöveg: Hegedüs Anita | Fotó: a szerző felvételei |  2022. március 2. 9:24

Az Acélkocka altiszti szakmai tanfolyam részeként, immáron harmadik alkalommal szervezték meg az üzemanyag ellátó altiszti képzést, az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) hetényegyházi bázisparancsnokságán.

2

A február végén induló képzésen hatan vesznek részt azzal a céllal, hogy a több hónapos szakmai felkészítés során, végül kiválóan képzett üzemanyagos szakemberekké váljanak. Ezáltal a jövőben szakértelmükkel erősítsék és támogassák a Magyar Honvédség üzemanyag-ellátással és működtetéssel kapcsolatos feladatait.

„Az oktatásban közreműködő, több évtizedes tapasztalattal rendelkező MH ARB-s szakállománytól mindenféle szakmai segítségnyújtást megkapnak, hiszen önökben rejlik a jövő hadereje, és a felkészültség, a biztos tudás elengedhetetlen a ránk háruló feladatok hatékony végrehajtásához” – mondta a megnyitón Bugyi András alezredes, az MH ARB parancsnokhelyettese, majd sok sikert kívánt a tanfolyam elvégzéséhez, amely júliusban záróvizsgával ér véget.

4

Az elméleti órák mellett, idén nagy hangsúlyt fektetnek a gyakorlati feladatok begyakoroltatására és végrehajtására egyaránt. Nagyon hasznosnak bizonyult például, hogy tavaly a katonák – a gyakorlati órák során – részt vettek a Bakonyban zajló nemzetközi gyakorlaton, és óriási tapasztalatra tehettek szert a valós hajtóanyag kiszolgálás tekintetében, nemzetközi környezetben.

A hetényegyházi bázisparancsnokságon – az Acélkocka altiszti képzéssel egyidőben – kezdetét vette az MH V4 EU Harccsoport üzemanyag beosztásaira kijelölt személyi állomány részére tartott felkészítés is, amelyet a Magyar Honvédség parancsnoka rendelt el.

A kéthetes felkészítés célja – a több éves nemzetközi üzemanyagos tapasztalatok átadásán túl – az elméleti és a szakmai feladatok begyakoroltatása, a tervezett üzemanyag tároló modul felépítése, működtetése, az üzemanyag-töltő gépjármű kezelő tanfolyam végrehajtása és a laboránsképzés.

A kilenc fős állomány elméleti és gyakorlati vizsgákon ad majd számot tudásáról.