Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vezetői értekezlet Tatán

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. január 17. 6:58

Immár második alkalommal rendezték meg Tatán, az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál a HM Honvéd Vezérkar kihelyezett vezetői értekezletét.

A január 16-i rendezvényre érkező Havril András vezérezredest, a HM Honvéd Vezérkar főnökét, valamint Tömböl László mérnök altábornagyot, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokát Huszti András dandártábornok, a tatai alakulat parancsnoka fogadta a Klapka laktanya bejáratánál.
A délelőtti állománygyűlésen Havril tábornok méltatta a Magyar Honvédség 2007-ben elvégzett munkáját, majd hangsúlyozta a párbeszéd fontosságát, annak kiemelt szerepét a közös együttműködés hatékonysága érdekében.
A kihelyezett vezérkari értekezlet délután dr. Fintha Zoltán ezredesnek, a HM Vezérkari Titkárság fegyelmi szakreferensének, a Magyar Honvédség aktuális fegyelmi helyzetéről szóló előadásával folytatódott, majd Huszti tábornok jelentett a dandár rendeltetéséről és a haderő-átalakítás helyzetéről.
Az értekezleten szó esett még a ruházati anyag ellátás helyzetéről, az idei külszolgálati váltások, valamint a 2007-es toborzás eredményeiről és tapasztalatairól.