Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vezetői látogatás a Repülő és Légvédelmi Intézetnél

Szöveg: honvedelem.hu / zmne.hu |  2011. február 23. 11:27

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem megalakulása kapcsán időszerűvé vált – az egykor különálló Repülőtiszti Főiskola – a jelenleg Szolnokon található ZMNE BJKMK Repülő és Légvédelmi Intézet további működésének racionalizálása. Éppen ezért tett látogatást az egyetem vezető állománya február 15-én az MH Ittebei Kiss József hadnagy Helikopter Bázison.

A vizit célja az volt, hogy az egyetem vezetői tájékozódjanak az intézmény négy tanszékének működési rendjéről. Prof. dr. Óvári Gyula nyugállományú okleveles mérnök ezredes, az intézet igazgatója jelentésében egyben reflektált dr. Deák János nyugállományú vezérezredes, miniszteri biztos, valamint dr. Lakatos László nyugállományú okleveles mérnök vezérőrnagy, megbízott rektor felvetett kérdéseire is.

Az intézet igazgatója előadásában a magyarországi felsőfokú repülőszakember képzés helyzetéről adott átfogó képet. A jelenlegi képzési struktúra legnagyobb problémájának ítélte, hogy a bolognai képzési rendszerbe nehezen beilleszthető a repülő szakemberek képzése. Óvári Gyula az utánpótlás nevelést is felvetette problémaként, hiszen a rendszer jelenleg nem képes magából kinevelni hozzáértő, megfelelő szakmai képzésben részesülő vezető állományt.

Deák János az elhangzottak után, a gyakorlati képzés fontosságát emelte ki, felvetve annak szükségességét, hogy a Magyar Honvédségen belül rendszeresített repülő harci eszközök típusképzését a jövőben az intézet valósítsa meg.

Az igazgatói jelentés után a vezetői állomány megtekintette a Repülőműszaki Oktatásbiztosító Központ tanhangárját, valamint hegesztő és esztergályos műhelyét. Végül a MH Ludovika Zászlóalj 5. század tisztjelöltjeinek elhelyezési körleteit járták végig az elöljárók.

 
1595914536
 
1595914536
 
1595914536
 
1595914536
 
1595914536
 
1595914537