Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Virágvasárnapi Zenés Áhítat

Szöveg: Gumpl Pál alezredes |  2012. április 3. 18:20

A székesfehérváriak már jól ismerik a közel másfél évtizedes múlttal rendelkező, Virágvasárnapi Zenés Áhítat című rendezvényt, amelyet idén április 1-jén – a székesfehérvári helyőrségi zenekar közreműködésével – rendeztek meg a zsúfolásig megtelt Budai úti református templomban.

A házigazda, Berze János református lelkész bevezetőjében külön köszöntötte Domján László vezérőrnagyot, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokát, dr. Révész Gyula mérnök ezredest, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred parancsnokát, valamint Róth Pétert, Székesfehérvár alpolgármesterét.

Jákob János dandártábornok, protestáns tábori püspök imádságát és áldását követően a helyőrségi zenekaré volt a főszerep. Műsorukban felcsendültek Samuel Barber, Johann Sebastian Bach, Giuseppe Verdi, Ennio Morricone és Hidas Frigyes művei.
A Szentírásból pedig Juhász Illés színművész olvasott fel részleteket.

Ruff Tamás százados, a zenekar karmestere elmondta: fontosnak tartja, hogy ez a nem hagyományos koncert a zene eszközével készítse fel az embereket a húsvéti ünnepekre.

1595933735
 
1595933735