Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Virtuális valóság - a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. március 13. 11:53

A HM EI Zrt. alapvető stratégiai célkitűzése, hogy megőrizze, illetve erősítse szolgáltatói szerepét a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium informatikai rendszereinek fejlesztése, üzemeltetése terén.

MH_2022_3_borito

A HM EI Zrt. üzemelteti az MH Egészségügyi Központ informatikai és információs rendszerének alapját adó, nagy rendelkezésre állást biztosító infrastruktúrát, az egészségügyi-informatikai rendszert, továbbá az integrált és együttműködő alkalmazásokat. A betegek sürgősségi, valamint tervezett ellátását is támogató információs rendszert a hét minden napján, 24 órában, a hibajavításra vonatkozóan 12 perces reakcióidővel, a folyamatos egészségügyi-informatikai szolgáltatást 99 százalék feletti mértékben biztosítva működtetik immár 12 éve.

A kórházban az informatikai elemek többsége egymással integrált és adatkapcsolatokon keresztül kommunikál. Az információs rendszerre és az általa nyújtott szolgáltatásokra vonatkozó elvárások az egészségügyi intézmények közül itt a legmagasabb szintűek, mivel az információvédelemre és az adatkezelésre vonatkozóan mind a honvédelmi, mind az egészségügyi ágazatban előírt jogszabályokat, egyéb rendeleteket be kell tartani. A többcélú információs rendszer üzemeltetését az összetettségén és a szigorú elvárásokon kívül a rendszer mérete, valamint széttagoltsága is nehezíti.

További részletek a Magyar Honvéd magazin március 11-én megjelent számában!