Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Viseljék minél rövidebb ideig!”

Szöveg: Földházi Enikő százados | Fotó: a szerző felvételei |  2021. július 2. 15:52

Előléptetések kihirdetésére gyűlt össze a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság (HQ MND-C) állománya július elsején, a székesfehérvári Alba Regia laktanyában.

2021_07_01 Promotion to WO -  (6)

Az eseményen felolvasták dr. Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnokának parancsát, amely alapján a hadosztály-parancsnokság Infokommunikációs Főnökségének állományába tartozó Hodosán Sándor főtörzsőrmestert és Lencsés Kornél főtörzsőrmestert július elsejei hatállyal előléptették zászlósi rendfokozatba.

A két előléptetettnek az HQ MND-C parancsnoka, törzsfőnöke és vezénylőzászlósa adta át az új rendfokozatokat.  A vezénylőzászlós az előléptetettek köszöntésekor kérte, hogy az eddigiekhez hasonlóan büszkén és elhivatottan szolgálják hazájukat, valamit a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokságot.

Denis Tretinjak vezérőrnagy, parancsnok üdvözölte az új zászlósokat, kiemelve, hogy ezzel az előléptetéssel altiszti pályafutásuk egyik legfontosabb állomásához értek, hiszen beléptek a zászlósi karba. A tábornok katonai szokás szerint hozzátette: viseljék minél rövidebb ideig a zászlósi rendfokozatot, vagyis lépjenek elő minél hamarabb.

2021_07_01 Promotion to WO -  (4)

Hodosán Sándor zászlós és Lencsés Kornél zászlós 2020-ban, a parancsnokság megalapításának évében került az HQ MND-C állományába, ahol azóta is kiemelkedő munkát végeznek a hadosztály-parancsokság Kezdeti Műveleti Képességének eléréséhez vezető út infokommunikációs szakmai követelményeinek kidolgozásában, a szervezet statikus infokommunikációs hálózata és a tábori vezetési rendszerei tervezésében, valamint a hálózati rendszerelemek üzemeltetésében. A zászlósok jelentős szerepet játszottak a közelmúltban befejezett Defender Europe 21 elnevezésű nemzetközi gyakorlat számítógéppel támogatott parancsnoki és törzsvezetési mozzanata híradó-informatikai támogatásának a megszervezésében és a gyakorlat támogatásában is, ami az HQ MND-C első nagy megmérettetése volt.