Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Visszatértek a honvédek a Jahn Ferenc kórházba is

Szöveg: Kitzinger Adrienn | Fotó: a szerző felvételei |  2021. szeptember 7. 18:50

Négy katona segíti ismét a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet napi működését, amely ellátási területéhez mintegy 400 ezer lakos tartozik. A katonák elsősorban a betegirányításban és az oltásregisztrációban, a betegek kísérésében működnek közre, de anyagmozgatási feladatok is hárulnak rájuk a páciensek gördülékeny és zavartalan ellátása érdekében. Amennyiben szükséges, további honvédeket rendelnek ki ide és a többi egészségügyi intézménybe is.

20210907-PAT (1)

Az oltópontként is működő intézményt szeptember 7-én, kedden látogatta meg Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti állatitkára, miniszterhelyettes, aki a körzet választókerületi elnöke és gyakran megfordul itt, hogy tájékozódjon az aktuális helyzetről. „Azoknak, akik beoltatták magukat nincs félnivalójuk, mert az oltás életet ment!” – mondta az államtitkár, miközben a katonák napi feladataikról számoltak be neki.

20210907-PAT (2)

Egyre több a COVID-os beteg, nyakunkon a negyedik hullám – mondja dr. Dobosi Zsolt, az intézmény főigazgatója, aki szerint számítani kell arra, hogy hamarosan ismét egyre többen érkeznek hozzájuk is koronavírusos panaszokkal. A főigazgató szerint a honvédek óriási terhet vesznek le az egészségügyi szakdolgozókról, akiknek így csak a vakcina beadásával kell foglalkozniuk.

20210907-PAT (3)